2016/04/16

Paleo kakaós kifli

Napsütéses hétvégi reggeleken nincs is jobb, mint egy kávé mellé valami finom péksütit reggelizni, lustán, kényelmesen... :) Nekem most a kakaós kiflire esett a választásom, de a töltelék lehet fahéjas, diós, és akár mákos is.:)


  A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"             kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Hozzávalók a tésztához:

2 db közepes méretű tojás
50 g reszelt alma
30 g eritrit
2 ek olvasztott zsiradék

Hozzávalók a kakaós töltelékhez:

fél evőkanál kakaópor
1 evőkanál eritrit
1 evőkanál kókusztej

Elkészítés

1. Készítsük el a tésztát! A lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. 
2. A két tojást enyhén verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a két evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal.
3.Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
4. Amikor letelt a fél óra, akkor nyújtsuk ki a tésztát tapadásmentes sütőpapíron kör alakúra, majd nyolc részre szeljük fel, és a háromszögek közepébe tegyünk kókusztejjel kikevert eritrites kakóport.



5.Ezután a háromszögek szélesebb végétől tekerjük fel a kifliket.
6. Kenjük le  tojássárgájával, majd előmelegített sütőben süssük 170-180 fokon a süteményeket.

Jó étvágyat! :)




2016/04/12

Paleo kenyérlángos, vagy töki pompos

Felnőttként, néhány éve hallottam először a kenyérlángosról, vagy más néven töki pomposról, sajnos korábban  nem kóstoltam. Nem tudtam akkor még, miről maradok le! :) Puha tészta, rajta fokhagymás tejföl, húsos szalonna, lilahagyma, és sajt - ilyen egyszerű hozzávalókból készül ez az isteni finom, laktató étel, ami szerintem tökéletes választás reggelire, ebédre, és vacsorára is. Vásárok kihagyhatatlan eledele.:)  Egyszóval mindenhol megállja a helyét!:)

Az pedig, hogy mindez elkészíthető egészséges változatban, csak a ráadás! Márpedig a lisztvarázzsal ez is elkészíthető, és senki nem fogja megbánni, mert nagyon-nagyon finom!
Igazi házi tojásból készült a tésztám, ezért lett ennyire sárga.:)



              A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"             kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu



Hozzávalók a tésztához:

250 g Paleolét Lisztvarázs
6 g Paleolét Sütőpor
5 g
25 g kókuszolaj
70 g reszelt alma
2 db tojásfehérje
6 db egész tojás

Feltét:

10 dkg húsos szalonna
1,5 dl paleo tejföl
1 kisebb fej lilahagyma
10 dkg ementáli sajt (kompromisszumos alapanyag)

Hozzávalók a fokhagymás paleo tejfölhöz:

7 tojásfehérje
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál kókuszolaj
10 g só
2 gerezd fokhagyma

1. Először készítsük el a tésztát! A hozzávalókat keverjük össze, majd pihentessük legalább egy órán át.Nagyon lágy tésztát kapunk így,  nem szabad ettől megijedni! :)  Éppen ezért ne hagyjuk ki a pihentetési időt, mert így lesz a tésztának olyan állaga, amivel már tudunk dolgozni!
2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a paleo tejfölt! Egy nagyobb fazékban tegyünk fel vizet forrni, közben a tojásfehérjéket a citromlével, kókuszolajjal, és a sóval egy villa segítségével keverjük össze. Amikor a víz felforrt, öntsük bele a tojásfehérjét, és főzzük újraforrástól számítva 3-4 percig, miközben néha megkeverjük. Ezután szűrjük le, majd turmixoljuk le a fokhagymákkal együtt, és kész is a krémes, fokhagymás tejfölünk.


3. Ezután készítsük elő a feltéteket! A szalonnát vágjuk apró kockákra, a lilahagymát szeljük nagyon vékony szeletekre, a sajtot pedig reszeljük le,


4. Melegítsük elő a sütőt!
5. Amikor letelt a pihentetési idő, akkor készítsünk elő egy kiolajozott, vagy sütőpapíros tepsit. Én most fóliával bevont sütőrácsot használtam, de nem volt túl jó ötlet, mert ráragadt a kenyérlángos aljára, és nehéz volt leszedni, szóval ne kövessétek a példámat! :)
Vizezzük be a kezünket, hogy ne tapadjon rá a tészta, és helyezzük a tepsibe, vagy sütőrácsra. Vizes kézzel lapogassuk négyzet, vagy téglalap alakúra a tésztát! Ilyenkor még mindig lágy a tészta, és könnyen ragad, de vizes kézzel,és enyhén bevizezett nyújtófával nem lesz nehéz dolgunk.:) A kinyújtott tészta legyen kb. fél centiméter vastag!
Amikor kialakítottuk a tészta formáját, szurkáljuk meg villával, és az előmelegített sütőben süssük elő tíz percig.


6. Ezután kenjük meg a tésztát a fokhagymás paleo tejföllel, szórjuk rá egyenletesen a szalonnát és a felkarikázott lilahagymát, majd szórjuk meg a sajttal
7. Tegyük vissza sütőbe, és süssük tovább még ötven percig, kb. 160-170 fokon.

Jó étvágyat!:)











2016/04/03

Paleo tojásmentes zsemle és kifli

Judit ingyenesen letölthető, Paleolit receptek a Lisztvarázs használatával című receptfüzetéből néztem ezt a tojásmentes receptet zsemléhez, és elkészítettem kifli változatban is. Nagyon gyorsan elkészült, és finom lett! :) 

A receptfüzet innen tölthető le: http://paleolet.hu/letoltes/lisztvarazs-receptfuzet-paleolet.pdf






      A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"                                      kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu


Hozzávalók négy darab kiflihez vagy zsemléhez

100 g PaleoLét lisztvarázs
40 g útifűmaghéj (tojás helyett)
2 nagy csipet Paleolét Sütőpor
2 mokkás kanál só
3 dl víz
2 tk almaecet
4 csapott evőkanál zsiradék

Elkészítés

1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd ezt követően a száraz hozzávalókat keverjük össze alaposan a nedves hozzávalókkal.
3. Vizes kézzel formázzunk négy zsemlét, vagy kiflit.
4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 20 percig 180 fokon, majd 35 percen keresztül 150 fokon a péksüteményeinket.
5. Rácson hagyjuk őket kihűlni. A legideálisabb állagukat másnapra érik el!