2016/05/22

Paleo pogácsa

Ahogy egyre szebb idő van, egyre több embernek jön meg a kedve a bográcsozáshoz a szabadban, ami egy nagyon jó program is amellett, hogy szerintem a legfinomabb ételek bográcsban készülnek.:)
Egy jó, szabad tűzön készült egytálétel mellé nagyon jó választás lehet ez a puha, finom pogácsa,amelynek a receptjét Judit alkotta meg nekünk. :) 

Én is elkészítettem, és nem bántam meg! Készítsétek el Ti is, ebédig még bőven van idő megsülnie. :)




A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"           kuponkód használatával itt: www.paleolet.h



Hozzávalók hat nagyobb pogácsához

4 db közepes méretű tojás
1 kávéskanál só
1 teáskanál Paleolét Sütőpor
80 g KOKO kókuszmargarin, amely helyettesíthető ugyanennyi mennyiségű reszelt kemény sajttal, bacon szalonnával, tepertővel, pirított hagymával, vagy apróra vágott füstölt kolbásszal is.

Elkészítés

1. A hozzávalókat a felsorolt sorrendben keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe, és pihentessük fél órát.
2. Ezt követően vizes kézzel formázzunk hat egyforma méretű golyót a tésztából, és alakítsuk a kezünkkel pogácsa formájúra. Tetejét kenjük le tojássárgájával, majd készítsünk fogpiszkáló segítségével rácsos mintázatot a pogácsákra, ezt követően pedig sorakoztassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük a pogácsákat 30-40 percig.

Jó étvágyat! :) 



2016/05/08

Paleo házi hamburger

Nem sok embert ismerek, aki ne szeretné a hamburgert valamilyen formában, és manapság már végtelen számú variációja ismert.
A jó hamburger egyik titka szerintem a finom zsemle, amit Judit lisztvarázsával, és kenyér receptjét alapul véve igazán könnyen meg tudtam alkotni.:) A másik titok a húspogácsa, amit szintén a legjobb, ha mi készítünk el, hiszen így biztosan minőségi alapanyagokból fog állni, mindenféle adalékanyagtól mentesen.Én sertéscombot használtam, és egyáltalán nem baj, ha kicsit zsírosabb húst daráltatunk le, mert akkor lesz a végeredmény igazán jó, kicsit szaftos. Természetesen ízlés szerint bármilyen húsból elkészíthetjük a húspogácsát.
Szükség van még tetszés szerint zöldségekre, és kész is a házi készítésű, egészséges hamburgerünk.:)


                           

      A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"             kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu


Hozzávalók 4 db zsemléhez:

250 g Paleolét Lisztvarázs
6 g Paleolét Sütőpor
5 g 
25 g kókuszolaj
70 g reszelt alma
2 db tojásfehérje
6 db egész tojás

Hozzávalók 4 db nagy húspogácsához:

70 dkg darált sertéshús
1 tojás
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál mustár

Feltétek nekem a következők voltak:

Paradicsom (kompromisszumos alapanyag)
Pirított lilahagyma
Saláta levél
Ementáli sajt (kompromisszumos alapanyag)

Elkészítés:

1. Először készítsük el a tésztát. A hozzávalókat keverjük össze, majd pihentessük legalább egy órán át.Nagyon lágy tésztát fogunk kapni,  de ez így lesz jó.  Semmiképpen ne hagyjuk ki a pihentetési időt, mert így lesz a tésztának olyan állaga, amivel már tudunk dolgozni!
2. Miközben a tészta pihen, készítsük el a húspogácsákat. A darált húst alaposan keverjük össze a fűszerekkel, majd formázzunk belőle négy húspogácsát. A húspogácsákat is pihentessük egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
3. Közben készítsük elő a feltéteket. Mossuk meg a zöldségeket, szeleteljük fel őket vékony szeletekre, a lilahagymát pirítsuk meg serpenyőben. A sajtból próbáljunk viszonylag vékony szeleteket vágni.
4. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt!
5. Amikor lejárt az egy óra pihentetési idő, akkor a tésztából formázzunk vizes kézzel négy egyforma méretű zsemlét, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süssük kb. 50 percig 170-180 fokon.
6. Közben tegyünk 3-4 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, és süssük meg a húspogácsákat.
7. Amikor megsültek a zsemlék, akkor hagyjuk pár percig hűlni őket, majd vágjuk ketté. Töltsük meg a zsemléket húspogácsával, és a tetszés szerinti feltétekkel, és kész is a saját készítésű, házi hamburgerünk.:)

Jó étvágyat! :)







2016/05/01

Paleo csokis-vaníliás keksz

Talán nem lettek túl szépek ezek a kekszek, viszont annál finomabbak, és nagyon gyorsan elkészülnek.:)
Tízórai vagy uzsonnai csemegének is tökéletes választás, nekem nagyon jól esett a kávém mellé.



 A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"                                           kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Hozzávalók a tésztához

4 db közepes méretű tojás
80 g eritrit
2 ek olvasztott zsiradék
1 rúd vanília kikapart belseje

Csokoládémáz hozzávalói:

50 eritrit
víz
50 g kókuszolaj
40g kakaópor


1. Melegítsük elő a sütőt, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Ezt követően a tojásokat alaposan keverjük össze az eritrittel, az olvasztott zsiradékkal, a vaníliarúd kikapart belsejével, majd a sütőporral és a lisztvarázzsal.
3. Töltsük a tésztát habzsákba, és nyomjunk kör alakú formákat a sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Ezután 170-180 fokon süssük a kekszeket körülbelül 15-20 percig, majd hagyjuk őket kihűlni.
5. Közben készítsük el a csokimázat! Az eritritet tegyük egy kisebb lábasba, és forraljuk fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ezután öntsük hozzá a kókuszolajat, és jól keverjük össze a cukorsziruppal. Ezután tegyük bele a kakaóport is, és kézi habverővel alaposan keverjük össze a csokimázat, majd hagyjuk hűlni pár percig.
6. A kekszeket tetszés szerint mártogassuk a csokimázba, majd egy tálcára sorakoztatva tegyük legalább fél órára hűtőbe őket, amíg a csoki megdermed.

Jó étvágyat! :)