2017/02/19

Paleo sonkás muffin

 Ez a sonkás muffin azért született meg, mert egy kis változatosságra vágytunk a vacsorák és reggelik tekintetében. Általában tojást, zöldségeket, kolbászt, sonkát, szalonnát, és ezekhez hasonlókat reggelizünk és vacsorázunk, és néha sütök péksüteményt, keksz félét. 
Most sósra vágytunk, ezért gondoltam, hogy tesztelem a frissen füstölt házi sonkánkat ilyen formában.Citromos teával mennyei vacsora lett, és természetesen nagyon gyorsan elkészül.

Ami pedig szintén mellette szól, hogy  el lehet csomagolni az iskolába, vagy a munkahelyre is.
A muffintésztába pedig tulajdonképpen azt sütünk, amit csak szeretnénk, itt is csak a képzelet szab határt.:)





Hozzávalók 12 db muffinhoz:

- Fél csomag PaleoLét sütőpor
- 3 egész tojás
- 100 ml kókuszolaj
- 200 ml Cocomas
- 1 tk só
- egy csipet bors
- egy gerezd összezúzott fokhagyma
- 20 dkg kis kockákra vágott házi füstölt sonka
- 10 dkg ementáli vagy cheddar sajt (kompromisszumos alapanyag, elhagyható).

1. Melegítsük elő a sütőt, tegyünk a muffinformába muffin papírokat.
2. Verjük fel a tojásokat habverővel, hogy jó habosak legyenek, ezután adjuk a felvert tojáshoz a kókuszolajat és Cocomast, és alaposan keverjük össze.
3. Ezután tegyük a tojásos masszához a Lisztvarázst, sütőport, fűszereket, és a felkockázott sonkát.
Keverjük össze a muffintésztát.
4. Kanállal osszuk szét a tésztát a 12 muffinpapírban, tegyünk a tetejükre reszelt sajtot, majd 170-180 fokon süssük 25 percig.