2016/05/22

Paleo pogácsa

Ahogy egyre szebb idő van, egyre több embernek jön meg a kedve a bográcsozáshoz a szabadban, ami egy nagyon jó program is amellett, hogy szerintem a legfinomabb ételek bográcsban készülnek.:)
Egy jó, szabad tűzön készült egytálétel mellé nagyon jó választás lehet ez a puha, finom pogácsa,amelynek a receptjét Judit alkotta meg nekünk. :) 

Én is elkészítettem, és nem bántam meg! Készítsétek el Ti is, ebédig még bőven van idő megsülnie. :)




A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"           kuponkód használatával itt: www.paleolet.h



Hozzávalók hat nagyobb pogácsához

4 db közepes méretű tojás
1 kávéskanál só
1 teáskanál Paleolét Sütőpor
80 g KOKO kókuszmargarin, amely helyettesíthető ugyanennyi mennyiségű reszelt kemény sajttal, bacon szalonnával, tepertővel, pirított hagymával, vagy apróra vágott füstölt kolbásszal is.

Elkészítés

1. A hozzávalókat a felsorolt sorrendben keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe, és pihentessük fél órát.
2. Ezt követően vizes kézzel formázzunk hat egyforma méretű golyót a tésztából, és alakítsuk a kezünkkel pogácsa formájúra. Tetejét kenjük le tojássárgájával, majd készítsünk fogpiszkáló segítségével rácsos mintázatot a pogácsákra, ezt követően pedig sorakoztassuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon süssük a pogácsákat 30-40 percig.

Jó étvágyat! :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése