2015/12/17

Paleo kávékrémes diótorta

Nagyon finom lett ez a kávékrémes diótorta, melyet ugyan viszonylag időigényes elkészíteni, de megéri a fáradtságot! Méltó szereplője lehet az ünnepi asztalnak! :)





A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi" kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu



Hozzávalók egy 18 cm-es tortához

Piskóta

150 g darált dió
150 g eritrit
3 evőkanál kókuszolaj
3 tojás


Kávékrém

1 liter kókusztej
200 g eritrit
10 g étkezési zselatin
1.5 dl főzött feketekávé

Csokoládémáz

150 g eritrit
3 evőkanál kakópor
3 evőkanál meleg víz
3 evőkanál kókuszolaj

Díszítéshez

Darált és egész dió
Kávészemek

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt, készítsük elő a sütőpapírral kibélelt tortaformát. 

A piskótához keverjük össze a darált diót, a lisztvarázst, és a sütőport. A tojássárgáját és a fehérjét válasszuk ketté. A tojássárgáját keverjük habosra a kókuszolajjal, és 100 g eritrittel, majd keverjük csomómentesre a száraz hozzávalókkal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá 50 g eritrittel és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás masszába.
A piskótát süssük az első tíz percben magasabb hőfokon, majd ezután alacsonyabb hőfokon kb. harminc percig. Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, és szeleteljük fel három részre.

A kávékrémhez hűtsük be  fagyasztóban a kókuszkrémet fél órára.
A szokásos módon főzzük meg a pudingport a kókusztejben, majd hűtsük ki.
A feketekávét főzzük le, majd a kávéban oldjuk fel a zselatint, hűtsük langyosra, majd keverjük a kihűlt vaníliapudinghoz. A lehűtött kókuszkrémet verjük habbá, majd forgassuk bele a kávés krémbe. 

A piskótát a kapcsos tortaformában töltsük meg. Osszuk a krémet három felé.
Az első lapot tegyük a forma aljára, öntsük rá a krém harmadát. Ezután tegyük a krémre a második tortalapot, és öntsük a krém következő harmadát a formába, majd tegyük rá a harmadik lapot, a krém utolsó harmadrészét pedig tegyük félre a díszítéshez.

Készítsük el a csokimázat! 
Keverjük össze a hozzávalókat, és olvadásig melegítsük. Ezután öntsük a tortaformában levő torta tetejére, hogy egyenletesen elterüljön!

A tortát ezután 8-10 órára tegyük a hűtőszekrénybe dermedni!

Ezután következhet a díszítés! 
Vegyük ki a tortát a formából, tegyük tálcára, majd a megmaradt krém harmadával kenjük körbe, és nyomjunk krém rózsákat a torta tetejére. Darált dióval "panírozzuk", egész dió- és kávészemekkel díszítsük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése