Nagyon egyszerű volt elkészíteni, és hamar meg is sült. Biztosan fogok még készíteni máskor is! :)
A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi" kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu
Hozzávalók a tésztához
4 db közepes méretű tojás
100 g reszelt alma
60 g eritrit
260 g PaleoLét lisztvarázs
2 tk PaleoLét sütőpor
4 ek olvasztott zsiradék
Hozzávalók az ízesítéshez
A forgatáshoz most fahéjas eritritet használtam, de legközelebb kipróbálom vaníliásan és diósan is a kürtőskalácsot! :)
Elkészítés
A tészta elkészítéséhez a lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A négy tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a négy evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő, amin szeretnénk megsütni a kalácsot! Lehet használni alufóliával bevont sörös dobozt, ebben az esetben négy kalács lesz ebből a tésztamennyiségből. Én üres papírtörlő gurigát vontam be alufóliával, így két óriás kalácsom lett.
Az alufóliával bevont gurigát kókuszolajjal megkentem, egy tálcára pedig fahéjjal elkevert eritritet öntöttem.
A tésztát a pihentetés után felezzük meg, és egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra tapadásmentes sütőpapír között.
Ezután szeljük fel őket 2 cm-es csíkokra, majd tekerjük fel a gurigákra a tésztacsíkokat. Nem baj, ha a tésztacsíkok között marad rés, mert forgatás és sütés közben teljesen el fognak tűnni.
Ezután kókuszolajjal kenjük be a tésztát, majd hempergessük meg a forgatáshoz szükséges ízesítésben, amilyenben szeretnénk.
Ezt követően előmelegített sütőben 170-180 fokos sütőben süssük kb. 30 percig, és közben néha forgassuk meg!
Akkor kész a kalácsunk, ha már szép piros. :)
Hozzávalók az ízesítéshez
A forgatáshoz most fahéjas eritritet használtam, de legközelebb kipróbálom vaníliásan és diósan is a kürtőskalácsot! :)
Elkészítés
A tészta elkészítéséhez a lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A négy tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a négy evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Közben melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő, amin szeretnénk megsütni a kalácsot! Lehet használni alufóliával bevont sörös dobozt, ebben az esetben négy kalács lesz ebből a tésztamennyiségből. Én üres papírtörlő gurigát vontam be alufóliával, így két óriás kalácsom lett.
Az alufóliával bevont gurigát kókuszolajjal megkentem, egy tálcára pedig fahéjjal elkevert eritritet öntöttem.
A tésztát a pihentetés után felezzük meg, és egyenként nyújtsuk ki téglalap alakúra tapadásmentes sütőpapír között.
Ezután szeljük fel őket 2 cm-es csíkokra, majd tekerjük fel a gurigákra a tésztacsíkokat. Nem baj, ha a tésztacsíkok között marad rés, mert forgatás és sütés közben teljesen el fognak tűnni.
Ezután kókuszolajjal kenjük be a tésztát, majd hempergessük meg a forgatáshoz szükséges ízesítésben, amilyenben szeretnénk.
Ezt követően előmelegített sütőben 170-180 fokos sütőben süssük kb. 30 percig, és közben néha forgassuk meg!
Akkor kész a kalácsunk, ha már szép piros. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése