2016/05/08

Paleo házi hamburger

Nem sok embert ismerek, aki ne szeretné a hamburgert valamilyen formában, és manapság már végtelen számú variációja ismert.
A jó hamburger egyik titka szerintem a finom zsemle, amit Judit lisztvarázsával, és kenyér receptjét alapul véve igazán könnyen meg tudtam alkotni.:) A másik titok a húspogácsa, amit szintén a legjobb, ha mi készítünk el, hiszen így biztosan minőségi alapanyagokból fog állni, mindenféle adalékanyagtól mentesen.Én sertéscombot használtam, és egyáltalán nem baj, ha kicsit zsírosabb húst daráltatunk le, mert akkor lesz a végeredmény igazán jó, kicsit szaftos. Természetesen ízlés szerint bármilyen húsból elkészíthetjük a húspogácsát.
Szükség van még tetszés szerint zöldségekre, és kész is a házi készítésű, egészséges hamburgerünk.:)


                           

      A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"             kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu


Hozzávalók 4 db zsemléhez:

250 g Paleolét Lisztvarázs
6 g Paleolét Sütőpor
5 g 
25 g kókuszolaj
70 g reszelt alma
2 db tojásfehérje
6 db egész tojás

Hozzávalók 4 db nagy húspogácsához:

70 dkg darált sertéshús
1 tojás
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál mustár

Feltétek nekem a következők voltak:

Paradicsom (kompromisszumos alapanyag)
Pirított lilahagyma
Saláta levél
Ementáli sajt (kompromisszumos alapanyag)

Elkészítés:

1. Először készítsük el a tésztát. A hozzávalókat keverjük össze, majd pihentessük legalább egy órán át.Nagyon lágy tésztát fogunk kapni,  de ez így lesz jó.  Semmiképpen ne hagyjuk ki a pihentetési időt, mert így lesz a tésztának olyan állaga, amivel már tudunk dolgozni!
2. Miközben a tészta pihen, készítsük el a húspogácsákat. A darált húst alaposan keverjük össze a fűszerekkel, majd formázzunk belőle négy húspogácsát. A húspogácsákat is pihentessük egy órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
3. Közben készítsük elő a feltéteket. Mossuk meg a zöldségeket, szeleteljük fel őket vékony szeletekre, a lilahagymát pirítsuk meg serpenyőben. A sajtból próbáljunk viszonylag vékony szeleteket vágni.
4. Kezdjük el előmelegíteni a sütőt!
5. Amikor lejárt az egy óra pihentetési idő, akkor a tésztából formázzunk vizes kézzel négy egyforma méretű zsemlét, és előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin süssük kb. 50 percig 170-180 fokon.
6. Közben tegyünk 3-4 evőkanál zsiradékot egy serpenyőbe, és süssük meg a húspogácsákat.
7. Amikor megsültek a zsemlék, akkor hagyjuk pár percig hűlni őket, majd vágjuk ketté. Töltsük meg a zsemléket húspogácsával, és a tetszés szerinti feltétekkel, és kész is a saját készítésű, házi hamburgerünk.:)

Jó étvágyat! :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése