2016/02/28

Paleo lasagne bolognese

Nagyon sokféle lasagne recept létezik, az egészen bonyolult és időigényes változattól  az egyszerűbbekig. Sok-sok receptet elolvastam, és úgy alkottam meg ezt a receptet, ami alapján egy nagyon gyorsan elkészülő, finom lasagne bolognese született.:) 


A lasagne alapja a lisztvarázsból gyúrt házi tészta. Annyira könnyű ezzel a tésztával dolgozni, hogy öröm volt elkészíteni, nagyon élveztem magát az elkészítési folyamatot is.:)


     A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"       kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Hozzávalók a tésztához:
2 evőkanál zsiradék
6 db L-es tojás
1 tk só

Hozzávalók a raguhoz:
1 kg darált sertéshús
500 ml paradicsomszósz
4 evőkanál zsiradék
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a mártáshoz:
200 g kemény sajt
6 tojás
1 kávéskanál bors

Elkészítés

1. Először elkészítjük a tésztát! A 300 g lisztet, a hat tojást, a két evőkanál zsiradékot (én kókuszolajat használtam), és az egy teáskanál sót sima felületű tésztává összegyúrjuk, majd lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. 
2. A kinyújtott tésztát tetszés szerinti méretű téglalapokra vágjuk, majd ezeket a téglalapokat egyenként még vékonyabbra nyújtjuk, és ha túl nagy tésztalapokat kapnánk így, akkor még félbe vágjuk. Tiszta konyharuhára sorakoztatjuk őket, és hagyjuk pihenni, amíg elkészül a húsos ragu, és a mártás. 
3. A felforrósított zsiradékon pirítsuk fehéredésig a darált húst. Ezután szórjuk rá a fűszereket és az összenyomott fokhagymát, egy-két dl vizet öntsünk alá, majd közepes lángon, fedő alatt pároljuk puhára. Ezután öntsük rá a paradicsomszószt, és egy-két percig forraljuk így a ragunkat!
4.Közben reszeljük le a sajtot apróra (én cheddar sajtot használtam) , verjük fel habosra a tojásokat, és keverjük össze a sajttal és a borssal. 
5. Amikor elkészült a ragu és a mártás is, akkor következhet az összeállítás! 
A tepsi aljára tegyünk egy keveset a húsos raguból, majd fektessünk rá tésztalapokat. Erre tegyünk ismét húsos ragut, majd a sajtos-tojásos mártást, és ismét tésztalapokat. Ezt addig ismételjük, amíg elfogy a tészta, ragu és mártás. A lasagne tetejére sajtos-tojásos mártás kerüljön. 
6. Előmelegített sütőben 40-50 percig süssük a lasagne-t. Ezalatt az idő alatt a friss tésztánk megfő, és szépen megpirul a mártás az étel tetején.:)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése