2016/02/09

Paleo habcsókos meggyes süti

Roppanós és édes habcsók-burok, fanyar és üde meggytöltelék, mindez pihe-puha keksz-ágyon... Isteni finom lett az összhatás, és pillanatok alatt elkészült! 





                 A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"       kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Tészta hozzávalói
2 db közepes méretű tojás
50 g reszelt alma
30 g eritrit
2 ek olvasztott zsiradék
Töltelék
24 db meggy
Habcsók hozzávalói
150 g eritrit
2 tojásfehérje

Elkészítés

1. Először készítsük el a tésztát! A lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A két tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a két evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára. Közben melegítsük elő a sütőt!
2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a habcsókhoz a habot! A tojásfehérjéket elektromos mixerrel kezdjük el felverni, majd amikor már habos, de még nem kemény, akkor keverés közben kanalanként adjuk hozzá az eritritet, és verjük kemény, fényes habbá.
3. Ezután a tésztát nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat, majd sorakoztassuk őket sütőpapírral kibélelt tepsibe.
4. Mindegyik sütemény közepére tegyünk 3-3 meggyszemet.
5. Tegyük a habot habzsákba, és mindegyik süteményre nyomjunk habsipkákat úgy, hogy azok befedjék a meggyszemeket.
6. Az előmelegített sütőben, körülbelül 180 fokon süssük a süteményeket 10-15 percig. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése