2016/01/31

Paleo gofri

Tudtad, hogy már az ókori görögök is sütöttek gofrihoz hasonló ostyalapokat? Majd a középkorban a mozgó árusok is árultak hasonló édességet, általában ünnepek idején.
A ma ismert, négyzetrácsos gofrit viszont állítólag egy belga kézműves találta ki a cukrászoknak, hogy ne menjen pazarlásba a megmaradt tészta, és minél gazdaságosabban fel tudják használni az alapanyagokat. Tehát nem csak a híres pralinékat köszönhetjük a belgáknak, hanem a gofrit is.:)A gofri pedig világhódító útjára indult, és nem hiába az egyik legnépszerűbb édesség.

Kívül ropogós, belül könnyű és puha ez a paleo gofri, amihez én most csokoládépudingot készítettem, mellé pedig meggyet tálaltam. Nagyon jó párosítás! 
A lehetőségek tárháza azonban végtelen, és akár sós változatban is elkészíthető. Nagyon laktató, kiadós, gyors finomság! :) 



                 A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi"                                                             kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Hozzávalók nyolc darab gofrihoz:



- egy csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 60 g eritrit
- 3 tojás
- 60 g olvasztott zsiradék
- 250 ml kókusztej

Csokoládés puding:

- 6 evőkanál eritrit
- 5 dl kókusztej

A pudingport az eritrittel, és kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre, majd a maradék hideg tejjel keverjük össze, és főzzük sűrűre.

Elkészítés:

1. Keverjük össze a lisztvarázst a szódabikarbónával, és a csipet sóval. 
2.Ezután az egész tojásokat az eritrittel keverjük habosra, majd keverjük hozzá az olvasztott zsiradékot (én kókuszolajat használtam), és a kókusztejet.
3. Ezt követően a nedves hozzávalókat alaposan, csomómentesre keverjük össze a száraz hozzávalókkal, hogy krémesen folyékony legyen. 
4. A gofrisütőt kenjük ki vékonyan olvasztott zsiradékkal, majd süssük meg a gofrikat. Akkor jó a gofrink, ha már aranybarna, és ropogós a külseje. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése