2016/08/31

Paleo töltött-rántott csirkemell

Készítettem kolbásszal, hagymával, és sajttal töltött, majd kirántott csirkemellet, és annyira finom lett, hogy ilyet biztosan fogok még készíteni. A töltelékeknek pedig csak a képzelet szabhat határt.:)





Hozzávalók:

- 70 dkg csirkemellfilé
- 1 kisebb fej vörös-, vagy lila hagyma
- 15 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg cheddar vagy ementáli sajt (kompromisszumos alapanyag)
- aprított petrezselyem
- só
- bors

A panírozáshoz: lisztvarázs, tojás
A sütéshez: sertészsír vagy kókuszolaj

Tippek a körethez:  saláta, karfiolpüré, karfiolrizs, sült zellerhasábok, zellerpüré


Elkészítés:

1. A csirkemellfilét alaposan mossuk meg, majd vágjunk belőle lehetőleg minél nagyobb szeleteket. A hússzeleteket ezt követően óvatosan klopfoljuk vékonyabbra sütőpapír vagy fólia alatt. Ha így klopfolunk, akkor nem sértjük meg annyira a hús szöveteit. 
2. A hússzeleteket sózzuk meg, majd pihentessük fél óráig.
3. Közben aprítsuk fel a tölteléknek szánt hagymát, kolbászt, és sajtot. Ízlés szerinti méretre lehet vágni, vagy akár darálni is a tölteléket.
4. Készítsük elő a panírozáshoz a lisztvarázst, és a sóval-borssal felvert tojásokat.
5. A csirkemell szeleteket kenjük meg vékonyan mustárral, szórjuk rá a tölteléket, majd óvatosan tekerjük fel. Nem szükséges megtűzni semmivel a tekercseket.
6. Óvatosan hempergessük a töltött hústekercset először a lisztvarázsba, majd a tojásba, majd ismét a lisztvarázsba.
7. Forró, bő zsiradékban, közepes lángon, időnként megforgatva süssük meg a töltött-rántott csirkemelltekercseket kb. 20 perc alatt.




Jó étvágyat! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése