2016/11/08

Paleo bolognai spagetti


Kipróbáltam a Paleolét kézi tésztakészítő gépet, és a szezámos tészta alapport, és csupa pozitív élményem van vele kapcsolatban.:)

A kézi tésztakészítő gép kényelmes méretű, egyszerű használni, és akár a táskánkban is könnyű elbújtatni, ha magunkkal vinnénk pl. nyaralásra, sütős-főzős családi és baráti összejövetelre, stb.


A tészta nagyon finom, nagyon jó állagú, semmi mellékíze nincs.Az így készült bolognai spagetti pedig pontosan olyan ízű és olyan finom, mint a hagyományos alapanyagokból készült testvére. Egy reform ételre pedig szerintem ennél nagyobb dicséret nem adható, hiszen többségünk a megszokott ízeket keresi a paleo ételekben is. 


Számomra már az is fantasztikus, hogy paleo alapanyagokból tésztát lehet gyúrni, amelyet tetszőleges méretre vágva könnyedén elkészíthetjük otthon a friss tésztából készült ételeket.Na de az, hogy akár spagetti tésztát is gyárthatok otthon, az számomra felér egy kisebb csodával. :) 


Kápráztassátok el Ti is magatokat és környezeteteket, mert biztosan kerekedni fognak a szemek a csodálkozástól, ha egyszer az asztal közepére tesztek egy nagy tál, frissen gőzölgő spagettit, és közlitek, hogy magatok készítettétek, ráadásul paleosan. :) 







Hozzávalók 2 adag tésztához

- Paleolét szezámos tészta alappor,  Paleolét kézi tésztakészítő géphez
- 1 db M-es egész tojás
- 1 db M-es tojás sárgája

Hozzávalók két adag bolognai szószhoz

- 500 g darált sertéshús
- 200 g sűrített paradicsom
- 100 ml víz
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
- 2 evőkanál zsiradék

Elkészítés

1. Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forrni, amelyhez szórjunk 1 evőkanál sót.
2. Az egész tojás keverjük össze a tojássárgájával, majd a felvert tojáshoz adjuk hozzá a szezámos tészta alapport.Keverjük össze, majd amikor már nehéz keverni, kézzel gyúrjuk össze, majd formázzuk henger alakúra, hogy a tésztakészítő gépbe bele tudjuk tölteni.
3. Amikor a víz lobogva forr, a tésztanyomó tartalmát tekerjük a vízbe. A tészta hossza tekerés közben, közvetlenül a nyomónál elvágva szabályozható.
Két-három perc alatt, időnként átkeverve főzzük készre a tésztát, majd szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel.

A tészta készítéséről itt találsz videót:



4. A bolognai szószhoz aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát. A zsiradékot forrósítsuk fel, majd pirítsuk meg a hagymát. Ezután süssük fehéredésig a darált húst a pirított hagymán.
5. Amikor kifehéredett a hús, adjuk hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd a vízzel kikevert sűrített paradicsomot is öntsük hozzá, és pároljuk készre a húst.

Jó étvágyat! :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése