2016/11/22

Paleo csirkepaprikás tésztával

Imádom a Paleolét kézi tésztakészítővel készített tésztákat. Annyira könnyű elkészíteni, és nagyon-nagyon finom. Most szélesmetéltet készítettem, hozzá pedig csirkepaprikást.
Úgy gondolom, a csirkepaprikás receptem verhetetlen, eddig mindenkinek nagyon ízlett.:)
Próbáld ki Te is, nem fogod megbánni!



Hozzávalók egy nagy adag csirkepaprikáshoz

- 4 db csirke felsőcomb
- 4 db csirke alsócomb
- Fél kg csirkemell
- 20 dkg csirkemáj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 3 evőkanál zsiradék
- só
- bors
- kevés apróra vágott petrezselyem
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 dl Cocomas
- 3 evőkanál Paleolét Lisztvarázs
- 1 liter víz

Hozzávalók 2 adag tésztához

Paleolét szezámos tészta alappor Paleolét kézi tésztakészítő géphez
- 1 db M-es egész tojás
- 1 db M-es tojás sárgája

Csirkepaprikás elkészítése

1. A húsokat alaposan mossuk meg folyó víz alatt. A csirkemellet kockázzuk fel, a májat tisztítsuk meg, vágjuk két-három felé a nagyobb darabokat,  tetszés szerint. Én leszedtem a bőrt a csirkecombokról, mert nem szeretjük, de ez is szokás és ízlés kérdése.:)
2. A hagymát aprítsuk fel, és kockázzuk fel a paprikát és paradicsomot is.
3. Egy nagyobb fazékban forrósítsuk fel a zsiradékot, és pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát. Ezután tegyük hozzá az apróra vágott paprikát és paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntsünk rá, és fedő alatt pároljuk puhára.
4. Most következik a trükköm! Számomra akkor tökéletes a csirkepaprikás, ha a szósz selymes,  egynemű, nem érződnek benne zöldségdarabkák. Ezért én leturmixolom a megpárolt zöldségeket. A turmixolást követően hozzákeverem a pirospaprikát, felöntöm kb. egy liter hideg vízzel, és belerakom a húsokat. A májat még ne tegyük bele!
5. A fenti műveletet követően főzzük a húst kb. 45-50 percig. Akkor jó, ha a csirkecomb húsa nagyon könnyen leválik a csontról.
6. Ezután tegyük bele a májat is a paprikásba, és főzzük kb. 20 percig. Annyi paprikás lé legyen végül a húsokon, hogy éppen ellepje, de az sem baj, ha kicsit kevesebb, hogy jó sűrű szószt kapjunk.
7. Amikor minden megfőtt, szedjük ki a húsokat és a májat a főzőléből, a főzőlevet tegyük vissza a tűzhelyre.
8. A cocomast és a lisztvarázst egy tálban keverjük csomómentesre. Ezután egy merőkanál forró paprikás lét öntsünk hozzá, keverjük össze. Ezt ismételjük meg még kétszer. Ezt nevezik hőkiegyenlítésnek.
9. A habarást lassan, folyamatos kevergetés mellett öntsük a paprikás léhez, és sűrítsük be.
10. Ezután szórjuk bele a petrezselymet, és tegyük vissza a húsokat és a májat. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még fűszerezzük.

A csirkepaprikás ezennel elkészült.:)

A tészta elkészítése

1. Tegyünk fel egy nagy fazékban vizet forrni, amelyhez szórjunk 1 evőkanál sót.
2. Az egész tojás keverjük össze a tojássárgájával, majd a felvert tojáshoz adjuk hozzá a szezámos tészta alapport.Keverjük össze, majd amikor már nehéz keverni, kézzel gyúrjuk össze, majd formázzuk henger alakúra, hogy a tésztakészítő gépbe bele tudjuk tölteni.
3. Amikor a víz lobogva forr, a tésztanyomó tartalmát tekerjük a vízbe. A tészta hossza tekerés közben, közvetlenül a nyomónál elvágva szabályozható.
Két-három perc alatt, időnként átkeverve főzzük készre a tésztát, majd szűrjük le, és öblítsük át hideg vízzel.

Jó étvágyat! :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése